Jucarii Copii 2-3 Ani

Afișez 1 - 36 din 1648 de rezultate

Afișez 1 - 36 din 1648 de rezultate

-35%
-60%
-39%
-35%
-40%
-30%
-10%
-44%
-16%
-33%
-40%
-25%
-46%
-29%
-25%

Copiii sunt mereu dornici și curioși să exploreze lumea din jur și să învețe lucruri noi. Explorarea mediului înconjurător și aflarea a câtor mai multe lucruri noi stă în natura lor și face parte din procesul de creștere și dezvoltare. Astfel, pentru a încuraja deprinderile abilităților și pentru a-i ajuta pe cei mici să înțeleagă lumea din jur, părinții le cumpără jocuri și jucării specifice vârstei lor.

Dezvoltarea copiilor de 2-3 ani

La vârsta de 2-3 ani copilul dezvoltă mai multe abilități și trăsături de comportament. Acesta are mai multă încredere în el, începe să imite acțiunile pe care le fac adulții și sunt interesați de obiectele care imită foarte bine realitatea. Limbajul are parte de o dezvoltare amplă, cel mic având o capacitate mai mare de a învăța cuvinte noi. Pentru a încuraja toate acestea, EvaWoodToys ți-a pregătit o selecție a celor mai bune jucării pentru copii de 2-3 ani.

Jucăria perfectă în acest stadiu de dezvoltare

Jucăria perfectă pentru copii de 2-4 ani trebuie să reprezinte o punte către creativitatea sa si să-l ajute să găsească idei, soluții și strategii noi, astfel încât cel mic să înceapă să gândească critic și să analizeze diferite scenarii pe care mintea lui le proiectează.

La această vârstă, de 2-3 ani, cele mai recomandate jocuri sunt cele pe bază de cercetare. Copilului îi place să se înconjoare de jucării, să le desfacă pentru a descoperi cum funcționează și să le sorteze în funcție de forme, mărimi, culori și greutate.

La vârsta de 3 ani, copilul înțelege regulile unui joc, le acceptă și le aplică, iar jocurile reprezintă un mijloc de dezvoltare esențial.

Astfel, jucăriile de colorat, precum creioanele colorate sau tabla magnetică sunt ideale pentru dezvoltarea creativității. De asemenea, jocurile tip puzzle sau cele de construcții îi ajută foarte tare să-și exerseze răbdarea, concentrarea și memoria vizuală.

Așa cum spuneam și mai sus, copii sunt atrași de acțiunile pe care le observă la părinți. În acest sens, jocurile de rol și jucăriile tematice sunt ideale pentru ei întrucât oferă un adevărat univers al cunoașterii și posibilitatea de a reproduce mediul familial văzut prin ochii lui. Sunt recomandate jucării precum bucătării, fructe și legume de lemn, cos de cumpărături sau trusa de doctor. Prin aceste jucării copilul este prins în realitate, o înțelege și o reproduce la nivelul său de înțelegere.

Întrebări frecvente:

Care sunt beneficiile aduse de jucării copiilor de 2-3 ani?

Jucăriile contribuie la dezvoltarea lor aducând o serie de avantaje printre care și: creșterea IQ-ului, îmbunătățirea dezvoltării simțurilor, dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, îmbunătățirea creativității și dezvoltarea emoțională și socială.

Cum alegi jucăriile potrivite pentru copii de 2-3 ani?

În alegerea jucăriilor potrivite pentru copii de 2-3 ani, părinții trebuie să aibă în vedere câteva criterii de selecție, precum: vârsta celui mic, materialele din care sunt realizate jucăriile astfel încât să nu le pună viața în pericol și să fie realizate din materiale non-toxice și non-alergice, să stimuleze creativitatea copiilor și să le dezvolte diferite abilități.

Care sunt cele mai bune jucării pentru copii de 2-3 ani?

Pe EvaWoodToys găsești o selecție a celor mai bune jucării, printre care și: puzzle cubic din lemn, jucării Montessori, puzzle cu forme geometrice, bucătărie cu sunete și lumini sau jocuri educative pentru motricitate.