Jocurile de societate reprezintă o metodă plăcută și distractivă prin care ne putem petrece timpul împreună distrându-ne. Jocurile de societate pentru copii pot fi ceva mai complexe comparativ cu cele pentru adulți și au mai multe roluri.
Abilitățile de socializare trebuie dezvoltate de la cele mai fragede vârste. Până la vârsta de 4 ani fiecare copil ar trebui să-și dezvolte limbajul, abilitățile de autoreglare cognitivă, emoțională și comportamentală pentru a nu avea dificultăți în ceea ce privește integrarea socială în viața de adult.
Rolul jocului de societate în copilărie
Jocurile de societate au existat încă din cele mai vechi timpuri. Odată cu trecerea anilor au fost create din ce în ce mai multe variante de joc, metoda inițială dezvoltându-se. Rolul jocurilor de societate pentru copii este acela de a reuni un grup de copii și de a-i învăța să comunice, să colaboreze și să se distreze împreună.
Aceste abilități se vor transforma în viața de adult în trăsături puternice de caracter, utile în interacțiunile zilnice.
Alegerea board games potrivite
Cel mai important aspect pe care trebuie să-l iei în calcul atunci când alegi un board game pentru copilul tău este vârsta. Pentru a veni în ajutorul părinților, pe fiecare joc este precizată vârsta minimă de la care poate fi jucat jocul respectiv.
Pentru copiii mai mari trebuie să iei în calcul preferințele personale și pasiunile. Astfel, asigură-te că achiziționezi un joc de care copilul tău se va bucura și care va putea fi jucat alături de prieteni și familie cât mai mult timp.
Întrebări frecvente
Care sunt cele mai distractive board games?
Cele mai distractive jocuri de societate pentru copii sunt cele care implică cât mai mulți jucători, precum jocul tintar din lemn, cele care contribuie la dezvoltarea unei strategii, spre exemplu jocul magnetic de șah pentru copii și jocurile de construcție.
Cum alegi jocul de societate perfect pentru copilul tău?
Jocul de societate perfect pentru copilul tău trebuie ales în funcție de vârsta acestuia. Pentru copii mai mici de vârsta de 3 ani, evita jocurile care conțin obiecte ușor de înghițit.
Care este rolul jocurilor de societate în dezvoltarea copiilor?
Joaca reprezintă transpunerea unor situații sociale cu care se vor regăsi copii la vârste mature, într-un scenariu simplu si ușor de înțeles. Astfel, jocurile de societate încurajează dezvoltarea relațiilor interumane, dezvoltarea gândirii analitice și socializarea.