10 Activități și jocuri pentru bebeluși la 6 luni

activitati bebelusi la 6 luni

Se spune că nimeni și nimic nu te pregătește cu adevărat pentru viața de părinte. Totuși, este important să faci acest pas atunci când simți, atunci când ai convingerea că îți poți asuma cea mai mare responsabilitate de până acum, că poți face tot ce îți stă în putință pentru a-i oferi celui mic o creștere sănătoasă și o copilărie frumoasă.

Primul an de viață vine cu nenumărate provocări. Totuși, pe la 6 luni lucrurile se schimbă ușor, iar bebe începe să fie tot mai activ, tot mai interesat de ceea ce se întâmplă în jur. Acum e cel mai potrivit moment pentru a-ți canaliza întreaga energie pe activitățile părinte-copil. Află, din rândurile următoare, ce face bebe la 6 luni, care este importanța jocului în dezvoltarea copilului, dar și ce activități îi poți propune pentru a-i stimula toate simțurile.

Bebelușul la 6 luni

De multe ori, proaspetele mămici se confruntă cu lipsa de inspirație. După atât de mult timp petrecut în casă e posibil să ai nevoie de o mică sursă de creativitate, să primești idei noi, pe care le poți pune în aplicare în activitățile celui mic. Înainte de a-ți prezenta lista noastră cu 10 activități, îți propunem să aruncăm o privire de ansamblu. Ce face un bebeluș la 6 luni? Iată câteva aspecte interesante:

  • Dezvoltare socială și emoțională: La 6 luni, bebe îi recunoaște pe membrii familiei, răspunde la emoții cu emoții, de cele mai multe ori pare fericit și adoră să se privească în oglindă;
  • Dezvoltare fizică: Bebe a început deja să se rostogolească de pe burtică pe spate și de pe spate pe burtică, e tot mai interesat de statul în funduleț și chiar reușește, preț de câteva secunde, să-și mențină echilibrul fără ajutorul părinților. El încearcă să se ridice în piciorușe și se târăște în direcția jucăriilor preferate. Acum e momentul să adaugi pe lista de cumpărături și antepremergătoare;
  • Dezvoltare cognitivă: Bebe este mai curios de la o zi la alta, apucă obiectele cu mânuțele și le bagă adesea în guriță, trece jucăriile dintr-o mână în alta, iar în reprizele de joacă îl poți surprinde adesea cum răspunde la cuvinte sau alți stimuli cu sunete.
activitati bebelus la 6 luni

Activități pentru bebelușul de 6 luni

Cei mici adoră să fie înconjurați de jucării de toate felurile, cât mai colorate, cât mai expresive și, de multe ori, voluminoase. Spre norocul părinților, în ziua de azi există o gamă variată de jucării pentru copii de 0 -1 ani, dar și pentru celelalte categorii de vârstă. Toate activitățile din cursul zilei îl ajută pe bebe să se dezvolte fizic, psihic și emoțional. Iată câteva idei pe care le poți pune în aplicare:

Teatru de păpuși acasă

Începem lista cu activități pentru bebeluși cu teatru în sufragerie. Nu vorbim aici despre orice teatru, ci despre unul adaptat vârstei lui. Cei mici sunt atrași de figurinele noi, dar și de vocile haioase. Un spectacol pe săptămână, organizat la voi în sufragerie, sună chiar bine pentru prichindelul curios. El va urmări cu atenție mișcările păpușilor și se va amuza copios pe parcursul scenetei.

Baloane de săpun

Pentru a-i stimula concentrarea, poți adăuga în rutina voastră și distracția cu baloanele de săpun. E o activitate adorată de cei mici, chit că ei doar privesc spectacolul baloanelor care se învârt deasupra capului.

V-ați ascunselea cu jucării

Sigur că v-ați ascunselea, jocul pe care îl cunoaștem cu toții, nu poate fi pus în aplicare cu un prichindel de câteva luni, deci nu se află pe lista cu jocuri pentru bebe la 6 luni, dar poate fi reinterpretat. Alege o jucărie, ascunde-o sub pătură și încurajează-l să o găsească. Poți completa jocul, încurajându-l să se târască. Pune-i jucăria la distanță și lasă-l să ajungă singur la ea. Așa va prinde încredere în propriile puteri.

Distracție în baia cu spumă

Alte activități pentru bebelușii la 6 luni au legătură cu băița de seară. Pentru a-i îmbunătăți forța lombară, poți prelungi programul de stat în cădiță. Adaugă câteva jucării rezistente la apă, scufundă-le pe rând și încurajează-l pe bebe să facă același lucru.

Construim blocuri din jucării

Folosește-te de cuburile din lemn, dar și de celelalte jucării pentru a construi castele și blocuri colorate. Jocurile de îndemânare și jucăriile de motricitate trebuie să facă parte din lista cu activități pentru bebe la 6 luni.

bebelusul la 6 luni

Explorăm forme și texturi noi

E important să cumperi doar jucării specifice vârstei lui, iar la 6 luni, coșulețul lui bebe trebuie să fie plin cu jucării motrice și senzoriale. Încurajează-l să le apuce cu mânuțele, să le schimbe între ele, să le exploreze, să le analizeze și să le adune în jurul lui.

Povești mici pentru pitici

Cuvintele nu fac neapărat parte din aria de interes a prichindelului la 6 luni, dar texturile, culorile vii și ilustrațiile luminoase îl atrag în mod cert. Citește-i în fiecare seară și încurajează-l să atingă cu mânuțele figurinele și materialele texturate.

Exerciții fizice

Sunt multe jocuri pentru bebelușii la 6 luni, dar și multe alte activități care îi stimulează și îi hrănesc dorința de a petrece timp cu mami și tati. Pune pe to do list și o serie de exerciții fizice ușoare. Ridică-i piciorușele și mișcă-le ca și cum ar merge pe bicicletă. Apoi, îl poți prinde de mânuțe și îl poți balansa ușor în spate și în față. Așa se lucrează musculatura.

Unul e în plus

Vârsta de 6 luni pentru bebe vine cu multe provocări. Pentru a-i stimula gândirea și încrederea în propriile decizii, îi poți pune câte o jucărie în mână. Adaugă și al 3 obiect în fața lui și vezi ce decizie va lua. La ce va renunța pentru a apuca noua jucărie?

Să explorăm sunetele

Cărticelele și jucăriile care scot sunete îi distrează pe cei mici și, în același timp, le oferă posibilitatea de a explora noile sunete. Poți încerca chiar și combinația dintre coordonare și percepția sunetelor. Încurajează-l să bată cu mânuțele în anumite obiecte și lasă-l să se bucure de sunetul provocat.

Așadar, activitățile cu bebe trebuie să reprezinte o prioritate pentru părinții care își doresc ca cel mic să se dezvolte sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *